Spring naar inhoud

Agenda

In de agenda staan alle komende acties van Bincks Groen, deze blijven we natuurlijk aanvullen. Ook zijn de activiteiten die al hebben plaats gevonden te vinden.

Vaderdag activiteit - Zondag 19 Juni 2022 @CarWeide

Op zondag 19 Juni was het Vaderdag. Samen met Bincks Groen kon je ook jouw ouders in het zonnetje zetten. Samen iets actiefs doen en een bezoekje brengen aan de CarWeide. Er waren diverse workshops en activiteiten.

Datum en tijd: zondag 19 juni van 13.00-16.00 uur

Locatie: CarWeide in de Binckhorst, Castorstraat 4, 2516 AM Den Haag

We kijken positief terug op een geslaagde  middag met alle kinderen en ouders die zijn langs gekomen. Hopelijk kunnen wij volgend jaar een vervolg geven aan deze leuke Vaderdag activiteit. Waar iedereen welkom is! 

Blik samen met ons terug op deze leuke dag en bekijk de aftermovie 

Aftermovie 'Jij bent mijn Binck!'


Klusactiviteit - Zaterdag 23 April 2022 @CarWeide

Op zaterdag 23 april was het weer zo ver en gingen we werken aan de CarWeide, de groene ontmoetingsplek van de Binckhorst. 

Voorafgaand aan de borrel gingeb we samen aan de slag om een aantal klussen te verrichten die de CarWeide nog mooier een aantrekkelijker maken.

Programma: 1.5 uur klussen en aansluitend samen borrelen,  (kinderen zijn ook welkom!)

Datum en tijd: zaterdag 23 april van 15.00-17.30 uur

Locatie: CarWeide in de Binckhorst, Castorstraat 4, 2516 AM Den Haag 

 

Lees meer: Over de klusdag!

NL Doet - Vrijdag 11 Maart 2022 @CarWeide

Vrijdag 11 maart was de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NL Doet. De activiteiten vonden plaats op de CarWeide.

Bewoners, bedrijven én vrijwilligers sloegen de handen ineen om van deze locatie een aangename ontmoetingsplek te maken. Rond het middaguur verwelkomden wij wethouder Bredemeijer. Hem werd de eerste Binckbak officieel overhandigd. Zie een van de bakken op de afbeelding rechts. 

Tijdens de afsluitende borrel kon het zitmeubilair gelijk in gebruik genomen worden. Zo konden we gelijk genieten van het harde werk!

Lees meer: Over NLdoet
Lees meer: Terugblik op NLdoet dag CarWeide
Kijk meer: De aftermovie van NL doet

De laatste bomenplantdag - Zondag 6 maart 2022 @CarWeide

Voor de laatste keer in dit seizoen zijn er boompjes geplant op de CarWeide. Iedereen was welkom om te komen helpen.

Die dag zijn de resterende boompjes geplant, zodat we hopelijk in de lente het eerste groen kunnen verwelkomen op deze plek.

Dank voor iedereen die heeft mee geholpen met planten! 

We zien je graag weer terug op de CarWeide. 

Bomen drive through - Zaterdag 5 februari 2022 @CarWeide

Op zaterdag 5 februari werd door wethouder Liesbeth van Tongeren een nieuwe Bomenhub geopend: ‘Hub Carweide’ in de Binckhorst, Den Haag. Als inwoner van Den Haag was je welkom om op deze dag een gratis boompjes voor je tuin op te halen! Een actie van Meer Bomen Nu, een landelijke campagne van Urgenda om Nederland sneller te vergroenen.

De belangstelling voor deze actie was groot. Veel mensen kwamen met de fiets, maar vooral ook met de auto. Er ontstond zelfs een file in de Castorstraat in de Binckhorst. 

Lees meer: Vrijwilligers delen 6000 bomen uit op de Binckhorst

Treeparty - Zondag 12 December 2021@CarWeide

Tijdens de Treeparty kregen een aantal bomen uit de Binckhorst een herbestemming op de Carweide. Daarnaast stonden thema's duurzaamheid en buurtparticipatie in de Binckhorst centraal. 

De Treeparty werd georganiseerd in samenwerking met I’m BINCK, Urban Sync, Philadelphia en de gemeente Den Haag.  

Lees meer: CarWeide Tree Party

Opening van de CarWeide, Woensdag 15 September 2021@CarWeide

Op 15 september 2021 werd de Carweide officieel geopend door wethouder Hilbert Bredemeijer. Bezoekers konden vervolgens hun wensen achterlaten voor het terrein. De eerste activiteiten zullen in het teken van de inrichting staan. Dit doen we door het herplanten van bomen die weg moeten uit de Binckhorst vanwege de ontwikkelplannen. Op de opening waren ook scholieren van het Corbulo College (Voorburg) aanewezig om een start te maken met de ‘’binckbakken’’. Een eerste ontwerp werd overhandigd aan de wethouder. 

Lees meer: Tijdelijk park in Binckhorst heet CarWeide
Lees meer: De CarWeide feestelijk in gebruik genomen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren