Spring naar inhoud

Nieuws updates van Bincks Groen

Volg ons via #Carweide en #Bincksgroen

Zie hieronder de laatste berichten die zijn gepost via de verschillende sociale media kanalen.

Let op, accepteer de cookies om het bericht te zien. 

Deel jouw mening over dit online platform:

Vul de enquête in

Over Bincks Groen op: Twitter

Over Bincks Groen op: Instagram

Artikelen van Bincks Groen

Terugblik NLdoet dag, 11 Maart 2022

Op vrijdag 11 maart togen meer dan 60 vrijwilligers naar de Binckhorst in het kader van de grootste vrijwilligersactie van Nederland: de NL Doet Dagen. De activiteiten vonden plaats op de CarWeide. De CarWeide bevindt zich op de hoek van de Binckhorstlaan en Mercuriusweg, de vroegere locatie van de Karwei. Hier werkt Urban Sync als kwartiermaker samen met partners van  Bincks Groen aan een uitnodigende groene, tijdelijke ontmoetingsplek voor bewoners, werkenden en andere geïnteresseerden  in de Binckhorst. De CarWeide herbergt momenteel ook de grootste Haagse Bomenhub van Urgenda.

Op 11 maart sloegen bewoners, bedrijven én vrijwilligers de handen ineen om van deze locatie een aangename ontmoetingsplek te maken. Zo zijn er een aantal zitmeubels in elkaar gezet met oude pallets, is er een pergola gebouwd van wilgentakken en zijn er meerdere bomen en planten geplaatst. Leerlingen van OBS Willem Drees waren aanwezig om de boel op te fleuren met graffity.

Rond het middaguur verwelkomden wij wethouder Bredemeijer. Hem werd de eerste Binckbak officieel overhandigd. De Binckbak is een plantenbak met tijdelijk groen die op verschillende versteende plekken en onbebouwde terreinen in de Binckhorst wordt geplaatst. Sommige van deze Binckbakken zullen de komende jaren van locatie wisselen afhankelijk van de bouwontwikkelingen in het gebied. De eerste 20 bakken zijn gemaakt door leerlingen van het Corbulo College. Een deel van de Binckbakken zijn sinds vrijdag te bewonderen op de CarWeide.

Sinds zijn laatste bezoek is er veel gebeurd, merkte de wethouder op. Waar het eerst nog een braakliggend terrein was begint het nu echt een plek te worden om elkaar te ontmoeten. De inrichting en het gebruik van dergelijke tijdelijke, groen landschappen ziet de wethouder als een concrete vorm van bottom-up initiatieven die bijdragen aan de leefomgeving van de Binckhorst als hoogstedelijke werk- en woonwijk.

Tijdens de afsluitende borrel kon het zitmeubilair gelijk in gebruik genomen worden. Zo konden we gelijk genieten van het harde werk! Tot slot werd vrijdag ook de website van Bincks Groen gelanceerd. Bincks Groen is het groene netwerk van de Binckhorst: www.bincksgroen.nl

De Binckbak: Bij Scouting RMWG!

Nadat de Scoutinggroep Rijswijkse Meeuwen Watergeuzen op de NL Doet dag de Binckbakken in ontvangt heeft genomen. Hebben zijn de bakken de week erna gevuld. Zie hiernaast het resultaat. 

Deze stichting en vereniging bestaat al 95 jaar. En is nog altijd een actieve en bruisende waterscouting. Die elke zaterdag kinderen en jongeren tussen de 5 en 21 jaar een leuke en leerzame ervaring geeft! 

Wil je net als de scouting een reizende Binckbak, je kan er een adopteren!

Adopteer een Binckbak!

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren