Spring naar inhoud

Bincks pilots

Heb je groene vingers? Wil je een eigen (reizende) plantenbak (een echte Binckbak!) in de Binckhorst? Zoek je een fijne, groene lunchplek in de Binckhorst? Wil je meedenken over het perfecte online platform? Sluit je aan bij Bincks Groen! 

De Binckbak: een reizende plantenbak door de Binckhorst

Wat hebben scholieren, bouwbedrijven en tientallen oude pallets met elkaar te maken? In de Binckhorst komen ze bij elkaar in de vorm van de Binckbak! Wil je ook een reizende Binckbak, je kan er een adopteren! 

Zie meer: Het ontstaan van de Binckbak
Lees meer: leerlingen bouwen Binckbakken
Adopteer een Binckbak

De CarWeide: jouw groene ontmoetingsplek in de Binckhorst

Op de hoek van de Binckhorstlaan en Mercuriusweg, de vroegere locatie van de Karwei, werkt Bincks Groen aan een uitnodigende groene ontmoetingsplek voor bewoners, werkenden en andere geïnteresseerden in de Binckhorst: de CarWeide. De CarWeide wordt ook gebruikt voor allerlei andere bijeenkomsten en activiteiten vanuit Bincks Groen zoals de groene hardloop- en wandelroute door de Binckhorst en Laakkwartier en bijenhotels met bijbehorend landschap. Daarnaast is Urgenda een bomenhub gestart op de CarWeide. Doe mee om van de CarWeide een toffe, groene ontmoetingsplek te maken!

Lees meer: de Binckhorst wordt groen
Ik wil een keer mee helpen op de CarWeide

Het online platform van Bincks Groen

Bincksgroen.nl is het online platform van Bincks Groen. Hier vind je alle informatie en activiteiten. Ook is het de plek om je aan te melden als vrijwilliger. Dit online platform is in ontwikkeling. Wil je ons helpen het online platform zo goed mogelijk te maken, vul dan de enquete in! 

Vul de enquête in over het online platform

Vergroening bestaande daken

De pilot Groene daken van Bincks Groen richt zich op het vergroenen van bestaande daken in de Binckhorst. Het dakterras van de Caballero fabriek fungeert als eerste experiment. Het doel is om hier een prettige verblijfsplek te laten ontstaan; een showroom die laat zien hoe je bestaande daken op verschillende manieren kunt vergroenen. Deze pilot wordt uitgevoerd met behulp van diverse ondernemers uit de duurzaamheidsector en met actieve deelname van scholengemeenschappen uit de omgeving. Waarbij de scholieren een bijdrage leveren bij het ontwerp, ontwikkeling, uitvoering en beheer van de daktuin.

Je kan je als bedrijf of vrijwilliger aansluiten bij deze actie.

Ik wil mijn dak vergroenen
Ik wil de gevel van mijn bedrijfspand vergroenen

Hardloop- en wandelroutes door de Binckhorst

Bincks Groen werkt aan een groene, gezonde en prettige Binckhorst voor de nieuwe bewoners en ook voor de bedrijven en hun werknemers in het gebied.

Om hier eerste concrete stappen in te zetten hebben we een hardlooproute uitgezet van ongeveer 7 km door de Binckhorst, langs de Trekvliet in de Molenwijk en Rijswijk. De route wordt in 2022 op strategische plekken nog gemarkeerd met metalen grondpunaises. Digitaal is de route beschikbaar via de app Komoot [https://www.komoot.nl/tour/348291263?ref=wtd] of met dit gpx-bestand in je favoriete gpx-app.

Veel loopplezier!

Lees meer over de wandelroutes
Ik meld mij aan als vrijwilliger van de hardloop- en wandelroutes

Bijenlandschap en bijenhotels

BeeBinck gaat de biodiversiteit in de Haagse Binckhorst een vliegende start geven. Op bestaande gebouwen én op nieuwbouw ontwikkelingen. Dit om van de Binckhorst een natuur inclusieve stadswijk te maken. Bijen zijn dé transporteur voor de biodiversiteit in een gebied. Deze bezige bijtjes zullen stapje voor stapje het gebied moeten leren kennen. Om hen daarbij te helpen leggen we zogenaamde bijenlinten aan en plaatsen we op verschillende locaties in de Binckhorst insectenhotels

Ik meld mij aan als vrijwilliger bijenlandschap

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren